Muraközy Péter

MURAKÖZY PÉTER – fejlesztő, Aardwark

 

”Olyan cégben igyekezzetek elhelyezkedni, amely hangsúlyt fektet az alkalmazottak fejlődésére és támogat a céljaitok elérésében.”

 

Muraközi Péter
Muraközy Péter

Végzés éve: 2017 – SJE Tanárképző Kar Matematika és Informatika (Mgr.)

Végzés éve: 2015 – SJE Gazdaságtudományi Kar Alkalmazott Informatika (Bc.)

Munkahely: 2021 – Aardwark – Automation Developer

 

 

Peti Komáromot még gimnazista korában ismerte meg, amikor is lehetősége adódott a Kassai Gimnazista Színjátszó Társulattal a Jókai Napokon fellépni. “Ekkor még nem is sejtettem, hogy e város mennyi mindent rejt magában, és hogy itt fogom megélni egyetemi éveim legszebb időszakát. Igaz, hogy Komárom nem az első választásom volt, de végül is egy könyv hatására az ELTE-s jogtudományi tanulmányaimat félbehagytam és jelentkeztem az alkalmazott informatika szakra. Mai napig életem egyik legjobb döntésnek tartom, hogy az informatikát választottam pályámként és örülök, hogy ezt a Selye János Egyetemen valósítottam meg.”

 

 

Az egyetemnek köszönhetően sikerült eljutnia Dánia fővárosába, Koppenhágába. Kintléte alatt a programozási képességei fejlesztése mellett sok külföldi hallgatóval megismerkedett. “A közös kirándulások, bulik, események és vacsoraesték által bepillantást nyertem kiterjedt szokásaikba és életstílusukba. Emellett az angol és német nyelvtudásomat is egy magasabb szintre emeltem, amit a mai napig kamatoztatok.” Ez mind közrejátszott abban, hogy Peti tanulmányai befejeztével könnyebben el tudott helyezkedni a nagyobb, multikulturális vállalatoknál.

 

Az SJE még egy kevésbé ismert, viszonylag fiatal egyetem, összehasonlítva a többi szlovákiai vagy külföldi felsőoktatási intézménnyel. “Emiatt azonban senki se csüggedjen, idővel ezen majd tudunk változtatni, ami pedig igazán számít az a tudás és a talpraesettség!” Peti két évet dolgozott a Deutsche Telekom informatikai részlegén konzultánsként, majd később az FTP Slovakia fejlesztője lett. Az Aardwark csapatához 2021-ben csatlakozott.

 

 

Mit üzen Peti a (leendő) hallgatóknak?

 

“Egy munkahelyen tapasztaljuk meg legjobban, hogy mennyi mindent nem tudunk még. Magunkban kell felfedezni a motivációt, hogy tudásunkat tovább bővítsük, ez az informatikai pályán kiváltképp létfontosságú. Mindent meg lehet tanulni, az akadályokat le lehet küzdeni, ha megvan hozzá az akarat. Tanácsolni tudom, hogy tanulmányaitok befejeztével  

olyan cégben helyezkedjetek el, amely hangsúlyt fektet az alkalmazottak fejlődésére és támogat a céljaitok elérésében. Legyen meg bennetek az ambíció és a tudásvágy!”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.