Jasko Jenő

JASKÓ JENŐ – IBM, Kassa, fejlesztő

 

„Az IT szakma egy nagyon jó választás. Egy végzős hallgatóra minimum 4 azonnali üres állás vár.”

Jasko Jenő
Jasko Jenő

Végzés éve: 2015 – SJE GIK, Alkalmazott informatika (Bc.)

 

Munkahely: 2015-2020 GlobalLogic, mérnök, 2020 – IBM, Kassa

 

 

„Egy IT szakmán belül lehetetlen mindenre felkészíteni a hallgatókat. Az egyetemen eltöltött 3 évem alatt viszont sikerült megtanulnom az alapokat, amire aztán tovább építeni.” Jenci szívesen emlékszik vissza az egyetemi éveinek minden egyes percére, családtagként gondol évfolyamtársaira.Mindenben segítettünk egymásnak, amiben tudtunk, nagyon jó közösségünk volt. A kollégista életről nem is beszélve.”

 

Sokan próbáltak azzal érvelni nála, hogy maradjon inkább Kassán a híres-neves TUKE egyetemen, de nem tudták őt eltántorítani. „Utólag érzem, mennyire jó döntést hoztam, hogy nem hagytam magam befolyásolni. Több barátom, rokonom végzett itt, így nem volt nehéz a választás számomra sem. Ráadásul amint kikerültem a nagyvilágba, csak pozitív visszajelzéseket kaptam a munkáltatóktól.” Sokan meglepődtek a diplomája láttán, mert nem hallottak még az egyetemről, így alkalmazottal sem volt még dolguk. „Abban viszont mindenki egyöntetű véleményen volt, milyen szerencsés vagyok, hogy magyarként Szlovákiában az anyanyelvemen tanulhattam. Öröm volt ezen visszajelzéseket hallani.”

 

Jenci az egyetem után szinte azonnal a GlobalLogic nemzetközi szoftverfejlesztő és tanácsadó cégnél helyezkedett el automatizációs tesztelő mérnökként. „Ugródeszkának tökéletes volt, innen később felkerültem szoftverfejlesztő pozícióba. 5 év után aztán lehetőségem nyílt a kassai IBM csapatához csatlakozni, amit gondolkodás nélkül elvállaltam. Azóta is az IBM büszke tagja vagyok mint Salesforce tanácsadó és MuleSoft fejlesztő.”

 

Mit üzen Jenci a (leendő) hallgatóknak?

 

Élvezzétek ki az egyetemi évek minden egyes pillanatát, viszont ne felejtsétek el azt sem, hogy szakmai kapcsolatokat is keresni kell, sőt, meg is kell azokat tartani – mind a tanárokkal, mind a tásaitokkal. Vegyetek részt a tudományos diákköri konferenciákon, kapcsolódjatok be szakmai versenyekbe! Ezek mind segítenek abban, hogy később sikeresen el tudjatok helyezkedni!”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.