Szabó Ildikó

SZABÓ ILDIKÓ – kaposkelecsényi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, igazgatónő

 

„Magyar iskolában magyar nyelvű gyerekeket tanítani a legtöbb, amit nemzetiségünk fennmaradásáért tehetünk.”

 

Szabó Ildikó
Szabó Ildikó

 

Végzés éve: 2012 – SJE Tanárképző Kar, óvodai és elemi pedagógia (Mgr.)

Munkahely: 2012 – kaposkelecsényi alapiskola, 2019-től igazgató

 

Ildikó a komplex szakmai gyakorlatot, a sikeres kutatómunkát és a nagyszerű sportolási lehetőségeket is kiemeli az egyetemi életből. Nagyon jó tanulmányi eredményeit motivációs ösztöndíjjal jutalmazta az intézmény. Többek közt szociometriai kutatómunkát is végzett, mellyel a Tudományos Diákköri Konferencia versenyén 2. helyezést ért el. „Élménynek és tapasztalatszerzésnek is érdemes aktívan részt venni a hallgatói élet ezen részében.”

 

Ildikó mindig meleg szívvel gondol vissza az egyetemen töltött időszakra. „Csodálatos évek voltak ezek kapcsolatok és szellemi fejlődés terén egyaránt. Elismert, tapasztalt szakemberektől meríthettünk fontos gyakorlati tudást, amelynek a nagy részét a mai napig hasznosítani tudom a munkámban.“ A szakmai gyakorlatot az egyetem közbenjárásával a komáromi Eötvös Utcai Alapiskolában szerezte, ahol átlátható képet kapott a pedagógus szakmáról, komplex értelemben.

 

A kiváló oktatási feltételek mellett az egyetem nyújtotta nagyszerű sportolási lehetőségeket is megemlíti. Ilyen volt számára az egyhetes kenu tanfolyam, az úszó tanfolyam felejthetetlen, életre szóló élménye, de a helyi uszoda, a fitt labda és a hot iron edzések, vagy a jól felszerelt konditerem lehetőségeit is felsorolja. „Minden évben nagyon vártuk a helyi HÖK (hallgatói önkormányzat) szervezésében megrendezett Komáromi Egyetemi Napokat, amikor ki nem hagytuk volna a sportversenyeket, főleg a Futás a jövőért programot, de a koncertekről és az egyetemi bulikról sem hiányozhattunk. Annyira színes a kínálat, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.”

 

Az egyetemi éveket követően rengeteg egykori tanárával találkozott újra különböző képzéseken, mint például az atesztációs, a funkciós, az innovációs és a specializációs képzések során. „Volt tanáraimhoz máig bátran fordulhatok segítségért, tanácsért. Mindig nyitottak és segítőkészek, még ennyi év elteltével is.”

 

Mit üzen Ildikó a (leendő) hallgatóknak? 

 

Bátran vágjatok bele életetek legnagyobb kalandjába. Használjatok ki minden lehetőséget a fejlődésre, amit a Selye János Egyetem nyújthat. Óriási hatással lesz az azt követő éveitekre. Ráadásul magyar iskolában magyar nyelvű gyerekeket tanítani a legtöbb, amit a nemzetiségünk és kultúránk fennmaradásáért tehetünk. Ehhez pedig minden feltételt tökéletesen biztosít a komáromi egyetem.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.