Tóth Krisztián

TÓTH KRISZTIÁN – Komáromi református lelkész

 

„Egyetemistának lenni életérzés és életforma. Minden mozzanatnak, apró történésnek meg van a maga romantikája és tanulsága.”

Tóth Krisztián

Végzés éve: 2018 – SJE Református Teológiai Kar, teológia (Mgr.)

 

Munkahely: 2018 – református lelkész

 

Krisztián egyetemi tanulmányai során ott segített, ahol tudott: akár az egyházi szolgálatot, akár a hallgatói önkormányzatban való tevékeny időszakát nézzük. Nem csoda, hisz megtérése után a segítségnyújtást tűzte ki célul és ennek megfelelően zajlottak egyetemi évei is. „Egyértelművé vált számomra, hogy lelkészként szeretnék szolgálni. Ennek megfelelően az egyetem befejeztével rögtön szolgálatba álltam a Szlovákiai Református Keresztyén Egyháznál, pontosabban a Komáromi Református Egyházközségben. A kihelyezésem óta is azon fáradozom, hogy a lehető legjobban tudjam a szolgálataimat ellátni.” Krisztián elmondása szerint az általa végzett szolgálatok rendkívül sokrétűek. „Vannak kötött szolgálatok, mint az istentiszteletek, hittanórák és a bibliaórák. A keresztelő, konfirmáció, temetés, lelki gondozás feladatkörei viszont olyan folyamatok, amelyek rugalmasak és kötetlenné teszik a hivatásom egy részét.”

 

Krisztián tanulmányai bizonyos részét hasznosan tudja kamatoztatni a mindennapi tevékenysége során, érti ez alatt pl. az exegetikai (ószövetség, újszövetség) órán tanultakat. „A zeneelméleti órán szerzett ismereteimet pedig fel tudom használni például az ifjúsági misszióban. A már megszerzett tudás mellett szeretnék továbbra is fejlődni az Úr álltál rám bízott szolgálatokban.” Krisztián rendszeresen szervez bibliaórákat, melynek alapja a lelki feltöltődés, emellett pedig fontos szerepe van a közösségépítésben is. „Egy bibliaórán nem csak igét olvasunk és imádkozunk, hanem különféle témákról beszélgetünk, közösen dicsőítünk és csapatépítő játékokat is alkalmazunk.” 

 

Mit üzen Krisztián a (leendő) hallgatóknak? 

 

Krisztián szeretettel emlékszik vissza az egyetemen megismert oktatókra, barátokra és lelki testvérekre.  „Vállaljatok többletszolgálatot az egyetemi tanulmányaitok során. Ez lesz az, ami igazán megízesíti és egyedivé teszi a felsőoktatásban eltöltött éveket.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.